Survival of the Fastest. Druk & ambitieus! … Maar waarom?

Survival of the Fastest. Druk & ambitieus! … Maar waarom?

Drukdrukdruk
Iedereen heeft het tegenwoordig drukdrukdruk. Er lijkt zelfs een grote druk te liggen op het druk moeten zijn. Je moet succesvol zijn in je werk, je privéleven, en liefst ook good looking zijn. Dat legt een gigantische druk op ons. Wat doet die druk met ons? Zijn we ook echt drukker, of moet je het nu eenmaal ‘druk’ hebben om succesvol te kunnen zijn? Is er ruimte voor momenten van ‘verveling’ in onze kenniseconomie? Wie of wat bepaalt jouw agenda, en waar doen we het allemaal voor?

In gesprek
Over deze vragen gaan we met enkele experts, studenten en het publiek in gesprek. FNV-voorzitter Agnes Jongerius, ook wel ‘de machtigste vrouw van Nederland’ genoemd, zal vanuit haar jarenlange ervaring in de vakbondswereld en haar maatschappelijke inzet haar visie op succes en ambitie geven. Daarnaast zal prof. dr. Cees Veerman het publiek zijn drijfveren en inspiratie om diverse banen en functies naast elkaar te vervullen uit de doeken doen. Sociaal psycholoog prof. dr. Marcel Zeelenberg gaat in op het thema ‘keuzestress’. Wat doet de druk van het keuzes moeten maken met ons in een wereld waarin alles mogelijk lijkt te zijn?

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.