In Memoriam Ton Vallen (1946-2011)

In Memoriam Ton Vallen (1946-2011)

Na een academische loopbaan van bijna veertig jaar aan de Universiteiten van Nijmegen (1973-1981) en Tilburg (1981-2011) is prof. dr. Ton Vallen, hoogleraar Interculturele Communicatie: Meertaligheid en Onderwijs aan de School of Humanities, op 4 april 2011 net voor het bereiken van zijn vijf-en-zestigste levensjaar overleden aan de gevolgen van een slopende hersentumor. Zijn overlijden kwam voor ons allemaal toch nog onverwacht snel.

Ton werkte aan zijn afscheidsreferaat toen hij ziek werd maar heeft dit niet meer kunnen voltooien. De tekst wordt postuum gepubliceerd onder de titel ‘Dialect, beeldvorming en onderwijskansen’.

Wij zullen ons Ton blijven herinneren als een collega met een zeer sterke wetenschappelijke en maatschappelijke betrokkenheid bij talige diversiteit en met een niet minder grote betrokkenheid bij het wel en wee van zijn collega’s van het Departement en de Faculteit. Wij voelen ons sterk verbonden met Miek, Katrien en Bram en hun kinderen bij de verwerking van dit grote verlies.

Namens het Departement Cultuurwetenschappen van de School of Humanities, waarmee Ton zo onafscheidelijk was verbonden en namens Babylon, Centrum voor Studies van de Multiculturele Samenleving,

Sjaak Kroon, Guus Extra, Jan Blommaert
School of Humanities
Tilburg University

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.