Record aantal inschrijvingen voor TIK-week

Een recordaantal deelnemers heeft zich aangemeld voor de TIK-week, de introductieweek voor Tilburgse studenten. De organisatie verwacht rond de 2700 deelnemers uit te komen, bijna een verdubbeling van het aantal deelnemers uit 2010 (1646 studenten).

Exacte getallen zijn pas na de introductieweek bekend, de deelnemers kunnen zich tot en met de TIK-week aanmelden om mee te doen aan het programma. De stijging wordt onder meer veroorzaakt door een samenvoeging van de Welcome Week voor internationale studenten en de TIK-week. Samen met Nederlandse UvT’ers beginnen ze nu aan hun verkenningstocht door Tilburg. Ook zijn de data van de introductieweken van Fontys en Avans aangepast op die van de TIK-week zodat alle hbo-studenten mee kunnen doen met de algemene introductie.

Het TIK-programma dat jaar na jaar nagenoeg hetzelfde was, gaat flink op de schop. Het eindfeest en de traditionele kroegentocht verdwijnen. Nieuw zijn Studie Introductie Dagen (SID), georganiseerd door de diverse faculteiten. Zo’n Studie Introductie Dag (SID) is enigszins vergelijkbaar met de Freshmen Day, die in het verleden door MAK werd georganiseerd voor economiestudenten.

De InformaTIK (TIK-markt) waarbij studentenverenigingen, studieverenigingen, sportverenigingen, politieke partijen, non-profit organisaties en andere bedrijven zich presenteerden aan de nieuwe studenten, blijft bestaan maar wordt verplaatst van de campustuin naar de binnenstad. Tussen de 120 en 140 kraampjes staan verspreid door het centrum. Nieuw bij dit TIK-festival zijn de podia op het Willemsplein, het Koningsplein en Stadhuisplein. Op het Koningspleinpodium kunnen de verenigingen, aangesloten bij de Stichting Overleg Tilburgse Studentenverenigingen (SOTS), en de daarmee samenwerkende kroegen zich presenteren. Op de andere podia is plek voor jong talent, zoals bandjes, straatartiesten en dansacts.

Overigens organiseert de Tilburgse horeca een eigen kroegentocht uit woede over het verdwijnen van de kroegentocht uit het officiële TIK-programma. Op welke dag ze dat doen, houden ze angstvallig geheim, uit angst dat de universiteit hun initiatief dwarsboomt.

De TIK-week vindt plaats van maandag 22 augustus tot vrijdag 26 augustus 2011. Univers doet op haar website dagelijks verslag van het verloop van de TIK-week.  Check iedere dag www.universonline voor foto’s, reportages en interviews. Ook kun je ons via Twitter volgen @universtweet.

In het komende magazine van Univers dat tijdens de TIK-week wordt uitgedeeld aan de nieuwe Tilburgse studenten, vind je een langer artikel over de introductieweek en een handzaam overzicht van het programma. Natuurlijk is het magazine ook verkrijgbaar op de universiteit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.