Klachtenregen bij OV loket

Het regent klachten over het openbaar vervoer. Het OV-loket, de ombudsman van het openbare vervoer, kreeg dit kwartaal 2.222 klachten binnen. In dezelfde periode vorig jaar kwamen er 1.647 klachten binnen.  

Het OV-loket meent dat de stijging veroorzaakt wordt door wijzigingen die per 1 januari ingevoerd zijn. Reizigers waren verbolgen over de financiële gevolgen en de onduidelijkheden van de nieuwe maatregelen. Ruim de helft van de klachten ging over de OV-chipkaart.

Het OV- loket ‘signaleert ook een opvallende toename van het aantal klachten over de duurzaamheid van de kaart. Dit zijn klachten over grote aantallen defecte kaarten’. Reizigers klagen ook veel over de manier waarop een nieuwe kaart aangevraagd moet worden: te lange wachttijden, slechte informatievoorziening en trage voortgang bij het vervangen van een kaart.

Studenten zijn goed voor bijna tien procent van de klachten. Ze klagen voornamelijk over defecte kaarten. Studenten mogen niet doorreizen met een defecte kaart, terwijl houders van een gewoon abonnement dit wel mogen. Het OV loket stelt voor om ‘geen onderscheid te maken tussen studenten en andere gebruikers van het openbare vervoer. Zij hebben immers al betaald voor het OV via een afdracht vanuit de beurs.’

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.