Studenten Duitse universiteit per ongeluk uitgeschreven

Studenten Duitse universiteit per ongeluk uitgeschreven

Alle studenten van de Duitse Technische Universiteit van Dresden zijn per abuis uitgeschreven. Zondag ontvingen zij een e-mail met daarin de tekst: “Je account wordt afgesloten over twaalf dagen. Dit is omdat je niet langer ingeschreven staat als student.” Ook al het onderwijzend personeel werd uitgeschreven. Dat meldt The Post Online.

Studenten kwamen erachter dat de hele universiteit de mail had gekregen toen ze het slechte nieuws op social media zetten. Ook de Wikipediapagina van de onderwijsinstelling was meteen aangepast. Daarop stond een studentenaantal van nul.

De fout werd op maandag pas ontdekt en vervolgens snel rechtgezet. Volgens een woordvoerder van de school was het een geval van menselijk falen in het gebruik van een softwareprogramma.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.