Voer voor VRIJMIBO

Dag lieve campusvrienden en vriendinnen, wat een speciale vrijdag deze keer, want het is Valentijnsdag! Daarom speciaal vandaag: Univers hartje TiU. Dit weerhoudt ons er natuurlijk niet van om weer een korte terugblik te geven op het TiU-nieuws van afgelopen week.

Eest maar even een gevalletje ‘wij van WC-Eend promoten WC-Eend’: Univers vierde afgelopen week haar 50-jarig bestaan als onafhankelijk medium van Tilburg University, en het was feest (foto’s!). De dag werd zorgvuldig opgebouwd. Eerst een serie goede sprekers over de toekomst van de journalistiek, afgesloten met een woordje van onze rector, en daarna een hapje en een drankje. Iedereen die heeft meegeholpen en aanwezig was: dank!

Over naar het andere nieuws dan, dat ook over alcohol gaat, maar waar we ons ver van distantiëren natuurlijk: drunkorexia. Kort door de bocht gezegd; eerst heel veel drinken en daarna de calorieën er als een malle af lijnen door niet te eten. Wtf, jongens en meisjes? Das nie goe he? In de VS zou een kwart van de studenten kampen met deze eetstoornis. Een biertje of wijntje is prima, maar daarnaast wel gewoon lekker gezond eten hoor. En als het aan D66 ligt, is daar straks tijd genoeg voor, want de partij wil af van verplichte contacturen.

We schreven ook berichten over eigen onderzoeken van TiU in de vakgebieden integratie en psychologie, én we resenceerden het optreden van Jan van Dijk in de Universiteit van Nederland. De sympathieke en gerenommeerde hoogleraar van TiU begon wat stroef, maar wist uiteindelijk zeer te boeien.

Wie weet kijken we die online colleges straks via onze laptops op de campus, met een lekker bakkie pleur van Starbucks. De geruchten dat de Amerikaanse koffieketen hier een vestiging opent zijn namelijk weer aangeslingerd in de U-raad van vandaag.

Fijn weekend allemaal!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.