Journalistiekprijs voor Frank Provoost

Frank Provoost, hoofdredacteur van het Leidense zusteruniversiteitsblad Mare, won gisteren de Jip Golsteijn Journalistiekprijs. Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan bijzondere journalistieke producties op cultureel gebied.

Hij kreeg de prijs naar aanleiding van zijn verhaal ‘Het West-Vlaams Rouwhandboek‘ over de dood van Thomas Blondeau, (eind)redacteur van Mare, eind oktober vorig jaar. De prijsuitreiking vond gisterenmiddag plaats in het Paradiso. Provoost kreeg een oorkonde en een geldbedrag van tweeënhalfduizend euro. Andere genomineerden waren Nico Dijkshoorn, Robert van Gijssel, Amanda Kuyper en John Schoorl.

De jury over Provoost: ”Als hoofdredacteur van Mare werkte Frank Provoost dagelijks nauw samen met (eind)redacteur Thomas Blondeau. De beschrijving van hun samenwerking en werkwijze is ook een hommage aan de journalistiek. Het eerbetoon aan Blondeau is, behalve origineel van opzet, ook literair, geestig en ontroerend. Provoost slaagt in iets waarnaar elke muziek-, literair- of filmjournalist zou moeten streven: zijn verhaal maakt nieuwsgierig. Eigenlijk wil je zo snel mogelijk meer weten over en lezen van deze Thomas Blondeau.”

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs is ingesteld na het overlijden van Jip Golsteijn op 22 februari 2002. Hij was tot aan zijn dood een populaire cultuurjournalist.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.