UvT scoort matig in Keuzegids masters

Tilburg University staat op de tiende plaats op de lijst van de dertien beoordeelde grote en middelgrote universiteiten door de Keuzegids Masters 2014. Overall scoort Tilburg University 59 punten, het landelijke gemiddelde is 60,6. De universiteit daalt met haar score één punt in vergelijking met vorig jaar.

Twee Tilburgse opleidingen springen in het oog: de Research Master Language and Communications en de Research Master in Business scoren hoog. Hoe staat het met de rest van de opleidingen?

Voor de masters theologie, fiscaal recht, sociologie en medische psychologie mag de universiteit zichzelf een schouderklopje geven, hier regent het plusjes. Daarna is echter gedaan met de pret. Informatiekunde scoort nog gemiddeld, maar voor de overige opleidingen behaalt Tilburg matige resultaten. Bestuurskunde, economie, econometrie, finance en human resources bungelen onderaan de lijsten. Tilburg laat hier vooral punten liggen op het gebied van wetenschappelijke vorming, praktijkgerichtheid en inhoud. Overigens moet hier wel gezegd worden dat de gescoorde ‘0’ staat voor gemiddeld en daarmee dus niet per definitie slecht is, maar wel duidelijk minder dan vergelijkbare opleidingen van andere universiteiten.

De Universiteit van Wageningen is de beste in de Keuzegids van dit jaar met een overall score van 67,5 en hoge scores voor individuele masters.

De Keuzegids Masters 2014 is sinds gisteren hier verkrijgbaar.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.