Stijging Griekse studenten bij Tilburg University

Sinds de economische crisis heeft toegeslagen, is Nederland een populaire plek voor Griekse studenten. Ook bij Tilburg University zijn er meer Griekse studenten bijgekomen. De stijging voor de master is het grootst. In het schooljaar 2010/2011 waren er 14 studenten. Dit is gestegen naar 43 Griekse studenten.

In Griekenland ligt de jeugdwerkeloosheid op 60 procent, een percentage dat veel Grieken stimuleert om hun heil elders te zoeken. Bij de Tilburgse bachelorstudies en de premaster blijven de aantallen echter relatief laag. Bij de bachelorstudies is het aantal gestegen van nul naar zes (ten opzichte van 2010/2011)  en bij de premaster blijft het studentenaantal op drie studenten staan.

Ook bij andere universiteiten stijgt het aantal Griekse studenten.  In Delft hebben de Grieken zelfs de Chinezen van hun troon gestoten. Met 600 studenten zijn zij daar de meest vertegenwoordigde buitenlandse studentengroep. Dit is bij Tilburg University niet het geval. Op dit moment zijn er 111 Chinese studenten tegenover 51 Griekse studenten.

Naar schatting zijn er in Nederland 2000 Griekse studenten. Ter vergelijking: in Duitsland zijn er 2600 Griekse studenten, maar ze hebben daar tien keer zoveel universiteiten.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.