Superscholier toegelaten tot acht topuniversiteiten

De meeste studenten mogen in hun handjes knijpen als ze al tot één van de zeer prestigieuze Ivy League universiteiten in de Verenigde Staten worden toegelaten, maar Kwasi Enin heeft ze voor het uitkiezen. Dit meldt Newsday. Hij werd tot alle acht toegelaten.

Onder de Ivy League universiteiten vallen Harvard, Yale, Brown, Colombia, Cornell, Darthmouth, Princeton en de universiteit van Pennsylvania. Al deze universiteiten laten slechts een zeer selecte groep uitmuntende studenten toe, maar voor Enin was dat geen probleem. Hij haalde bijna de hoogst mogelijke score op het Amerikaanse toelatingsexamen voor universiteiten, wat zorgde voor een massale toestroom van welkomstbrieven. Ondanks zijn uitmuntende score is Enin wel verrast dat hij de universiteiten nu voor het uitkiezen heeft. “Ik dacht dat een universiteit me wel zou afwijzen, toen dat niet gebeurde was ik verbaasd en dankbaar.”

Naast deze ongelofelijke prestatie is Enin ook een kogelstoter en speelt hij de viool. Hij heeft het er maar druk mee.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.