NWO trekt portemonnee voor vier Tilburgse wetenschappers

NWO trekt portemonnee voor vier Tilburgse wetenschappers

Vier wetenschappers van Tilburg University krijgen van NWO een Vidi-subsidie. Het gaat om maximaal 800.000 euro, bedoeld om een vernieuwende onderzoekslijn te ontwikkelen en een eigen onderzoeksgroep te bouwen.

Gijs van de Kuilen van Tilburg School of Economics and Management krijgt geld voor onderzoek naar emoties en economische beslissingen. In dit project gaan de onderzoekers de relatie tussen emoties en keuzegedrag in kaart brengen met een nieuwe meetmethode.

Fabio Braggion van dezelfde faculteit ontvangt subsidie voor zijn onderzoek naar de manier waarop bedrijfsbelastingen en regels van de overheid de financiële beslissingen van bedrijven veranderden in de afgelopen eeuw.

Arie Trouwborst van Tilburg Law School krijgt subsidie voor onderzoek naar grote roofdieren en het natuurbeschermingsrecht. Wolven, beren en lynxen zijn in Europa bezig met een terugkeer. Goed nieuws voor de natuur, maar het leidt ook tot conflicten met de mens. Dit onderzoeksproject zoekt uit hoe het natuurbeschermingsrecht de ‘carnivore comeback’ in goede banen kan leiden.

Jan Sprenger, hoogleraar wetenschapsfilosofie bij Tilburg School of Humanities krijgt subsidie voor onderzoek naar de objectiviteit van wetenschappelijke gevolgtrekkingen.

Dit jaar dienden 540 onderzoekers een Vidi-aanvraag in en werden er 88 geselecteerd.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.