Geen prijsverlaging sportkaart
De universiteit gaat door met de flexibele sportkaart. Hoewel niet kan worden aangetoond dat het sportcentrum extra inkomsten heeft binnengehaald door de komst van de voorjaars -en najaarskaarten en de tijdelijke sportkaart zelfs leidt tot extra kosten voor het maken van de kaart, wil het universiteitsbestuur er toch mee doorgaan. Ook wordt onderzocht of extra flexibilisering wenselijk is. Na de verbouwing van het sportcentrum komt er een nieuw digitaal toegangscontrolesysteem, daarmee is verdere flexibilisering mogelijk.
In 2012-2013 kochten 1238 studenten een tijdelijke sportkaart. Bij medewerkers (16 kaarten) is de pas veel minder populair. “Wanneer de flexibele kaart er niet was geweest hadden er mogelijk meer inkomsten gerealiseerd kunnen worden aangezien iedereen een jaarkaart had moeten kopen.” zo staat in een notitie die naar de Uraad is gestuurd.
Om de flexibilisering mogelijk te maken, is in 2011/2012 de prijs van de sportkaarten met vijf euro verhoogd, iets waar studentenfracties SAM en Front veel moeite mee hadden. Ze stelden eerder dat de sportkaarthouder teveel betaald heeft voor zijn of haar sportkaart. De vijf euro verhoging van afgelopen jaar was te ruim en hierop werd winst gemaakt. De fracties willen graag dat de prijs van de sportkaarten weer verlaagd wordt. Ondanks dat verzoek stelt het CvB voor de sportkaartprijs te handhaven op het huidige niveau.
Het voorstel wordt volgende week in de commissie CFI besproken.