2,2 miljoen extra voor poppodium 013

De gemeenteraad van Tilburg gaat akkoord met een extra bijdrage van €2,2 miljoen voor de verbouwing van poppodium 013. Ondanks de verdeeldheid binnen de raad, is toch ingestemd met de nieuwe begrotingsplannen.

Eind vorig jaar werd al € 7,7 miljoen gereserveerd voor de verbouwing. Nu heeft het poppodium weer geld nodig voor het dekken van exploitatieverlies en een nieuwe geluid- en lichtinstallatie. De tegenstemmers vragen zich af of er misschien nog meer verrassingen aan zitten te komen. Linda Oerlemans (Voor Tilburg) vindt dat de aanvraag van B&W niet de schoonheidsprijs verdient. “De wethouder zet ons voor het blok. Als we nu niet ‘ja’ zeggen loopt de verbouwing misschien vertraging op en wordt het nog duurder.” Het CDA spreekt van een ‘flutvoorstel’, maar stemt toch voor. Dit vanwege het belang van 013 voor Tilburg. Volgens cultuurwethouder Marcelle Hendrickx (D66) was de duurdere verbouwing niet te voorzien maar is er nu zo realistisch mogelijk gerekend.

Zowel de kleine als de grote zaal van 013 wordt uitgebreid. In de grote zaal is straks plek voor 3200 toeschouwers. Doel van de renovatie is om 013 de concurrentie aan te laten gaan met podia als Heineken Music Hall en Ziggo Dome. De geplande verbouwing loopt van mei tot oktober 2015.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.