Meet The World behandelt bezetting UvA

Overal in Nederland is reuring op de universiteiten, behalve in Tilburg. Waarom? De maandelijkse talkshow Meet The World behandelt dinsdag 10 maart dit actuele maatschappelijke vraagstuk. Het panel bestaande uit studenten en experts gaat in discussie over de studentendemonstratie in Amsterdam en het intitiatief De Nieuwe Universiteit.

Uitgenodigd is professor Dan Hassler-Forest, van de Faculteit der Geesteswetenschappen op de Universiteit van Amsterdam. Hij komt praten over de Nieuwe Universiteit, de bezetting van UvA en het rendementdenken. Ook studentenfracties SAM en FRONT zijn uitgenodigd om hun mening over deze zaken te geven.

Het discussieprogramma wil met dit programma het studentenprotest het hart onder de riem steken: “We sympathize with their demand for greater transparency and accountability for university management, and for the democratization of decision-making processes”, aldus de Facebookpagina.

Meet The World vindt plaats in The Blackbox in Esplanade-building om 13:15 uur. Lunch en drinken is gratis. Meer informatie vind je hier.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.