TiSEM doet mee aan proef studentpromovendi

De economische faculteit TiSEM doet mee aan minister Bussemakers proef met promovendistudenten. Dat zegt vice-decaan Geert Duijsters. Promovendi kunnen op vrijwillige basis meedoen, benadrukt Duijsters.Minister Bussemaker van Onderwijs maakte het voor universiteiten onlangs mogelijk om te gaan experimenteren met studentpromovendi. Zij zijn aanzienlijk goedkoper dan aio’s die in dienst zijn van de universiteit. Beurspromovendi krijgen vier jaar de tijd om te promoveren (één jaar extra) en het is niet de bedoeling dat ze structureel worden ingezet in het onderwijs. Bij de huidige promovendi gebeurt dat wel op grote schaal. Tegen de proef is veel weerstand, met name onder studenten- en vakbonden. Enerzijds omdat de proef naar hun idee veel te grootschalig van opzet is, anderzijds omdat een promovendus als student arbeidsvoorwaardelijk achter wordt gesteld.TiSEM doet mee aan proef met promotiestudenten. Noodzakelijk?

Reageer op dit berichtUniversiteiten zijn verdeeld. Radboud Universiteit Nijmegen doet niet mee, andere (Utrecht, Groningen en Wageningen) wel. Tilburg University gaf bij monde van rector Philip Eijlander aanvankelijk het signaal af dat er geen concrete plannen voor deelname zijn, maar dat bleek later anders te liggen. TiSEM doet mee aan de proef om te kijken wat de voor- en nadelen zijn van promotie-onderwijs, zegt Duijsters. “Dat betekent niet dat wij automatisch voorstander zijn van een dergelijk systeem. We willen zien wat het in de praktijk gaat betekenen.”In Tilburg is er kritiek op de beslissing van TiSEM. Lees in Univers no 10 het hele verhaal over studentpromovendi.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.