Louise Gunning gooit handdoek in de ring

Bestuursvoorzitter Louise Gunning stapt op bij de Universiteit van Amsterdam. Afgelopen weekend bood ze haar ontslag aan. Dat meldt de Volkskrant.Voorbije weken werd de druk op haar positie steeds groter. De studenten die vanaf vrijdag 13 februari eerst het Bunge- en daarna het Maagdenhuis bezetten, uitten forse kritiek op het functioneren van het CvB. Vorige week, na de ontruiming van het Maagdenhuis, keerde een groot aantal docenten en hoogleraren zich tegen het College van Bestuur en werd ook het vertrek van Gunning geëist.

In een verklaring stelt Gunning (63): ‘Ik hoop dat mijn vertrek de Raden van Toezicht de ruimte en de tijd geeft om een vernieuwd College van Bestuur samen te stellen. Een College van Bestuur dat in staat is om weer rust te brengen binnen de Universiteit van Amsterdam en in de komende tijd leiding te geven aan de modernisering, met als uitgangspunt het tienpuntenplan.’

De Raden van Toezicht laten weten respect te hebben voor het besluit van Gunning. Ze spreken ‘grote waardering’ uit voor ‘haar onvermoeibare inzet (…).’ De raden gaan nu praten met alle betrokken partijen om zo snel mogelijk tot een ‘breed gedragen’ oplossing te komen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.