Studenten bezorgen leerlingen leuke spelmiddag

Vijftig leerlingen van Tilburgse scholen een leuke dag bezorgen. Dat is het idee van Serve The Kids, mede georganiseerd door studenten van roeivereniging Vidar. Volgende week woensdagmiddag verzorgen zij een sport- en spelmiddag om risicojongeren van 10 tot en met 15 jaar in het zonnetje te zetten.

Mede-organisator Sanne Geelen van Serve The City Tilburg vertelt: “In samenwerking met roeivereniging Vidar gaan we leuke activiteiten ondernemen met de leerlingen. Eerst maken we teams, dan gaan we verschillende spelletjes doen. Zoals een wedstrijd op een roei-ergometer, uierhangen en Siamees voetbal spelen.”

Meer dan studeren
In totaal doen er ongeveer 25 vrijwilligers mee, veel studenten van roeivereniging Vidar. Volgens Sanne reikt ‘student zijn’ verder dan het gemiddelde studentenleven: “Met behulp van deze dag laten we studenten kennismaken met vrijwilligerswerk. We willen graag dat ze een steentje bijdragen aan een beter Tilburg.” Ze benadrukt dus het belang van vrijwilligerswerk, maar geeft aan dat het vaak gaat om eenmalige activiteiten. “Veel studenten helpen een keertje mee. Het is lastig om ze te binden aan vrijwilligerswerk.”

Risicojongeren
Volgens Sanne kunnen de leerlingen die in het zonnetje worden gezet wel een steuntje in de rug gebruiken: “De groep bestaat uit risicojongeren van 10 tot en met 15 jaar. Ze hebben een moeilijke jeugd. Denk aan gescheiden ouders, problemen op school en allochtone jongeren die moeite hebben om zich aan te passen omdat ze hier pas net wonen.”Ook meehelpen? Aanmelden kan hier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.