Tilburg University naar Batavierenrace

Ook dit jaar doet Tilburg University mee aan de Batavierenrace. Het samengestelde team van 25 lopers probeert de race in 11:50 te lopen, 6 minuten eerder dan vorig jaar. Dit meldt FOSST.

FOSST selecteert ieder jaar een team met onder andere leden van atletiekvereniging Parcival. Deelnemers moeten daarvoor minimaal 14 km per uur kunnen hardlopen. Vorig jaar behaalde het team van Tilburg University de achtste plaats.

De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld met zo’n 8.500 deelnemers en is het grootste studentenevenement van de Benelux. Dit jaar vindt op 24 april de 43e editie plaats. De route loopt van de Radboud Universiteit Nijmegen via Duitsland en de Achterhoek naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. De totale loopafstand is 177 kilometer die is verdeeld over 25 etappes. De lopers beginnen vannacht om twaalf uur met de estafette.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.