Beoordeel TiU met Glassdoor

Altijd al jouw werkgever willen recenseren zonder consequenties? Vandaag is de Nederlandse versie van Glassdoor gestart: de banensite waarop medewerkers hun bedrijf kunnen ophemelen of afzeiken. 

Het Nederlandse bedrijfsleven kan zijn borst nat maken. Wereldwijd is Glassdoor razend populair met 30 miljoen leden verdeeld over 190 landen. Een goede reden om een Nederlandse versie te maken. Kom er via beoordelingen achter hoe sollicitatiegesprekken verlopen, wat de salarissen zijn en of het management capabel is.

Tilburg University
Glassdoor is al langer bekend in ons kikkerlandje en bezit informatie over 1600 Nederlandse werkgevers. Tilburg University heeft ook een plekje op de website veroverd. Momenteel zijn er nog weinig beoordelingen, maar de universiteit scoort goed: 4 sterren van de 5. Een anonieme student vindt dat er een zware focus is op onderzoek. “Professoren hebben zeer weinig praktische ervaring en de klasgrootte is soms erg groot.” Maar, ook iets positiefs: goede internationale samenwerking en goed in onderzoek.Kritiek
De Amerikaanse versie van Glassdoor kreeg in het begin flink wat te verduren. Veel bedrijven kregen negatieve beoordelingen en konden zich niet vinden in het commentaar. Het was volgens hen maar de vraag of het wel om echte werknemers ging.

Glassdoor nam maatregelen om dit probleem op te lossen. Het bedrijf kijkt hoe vaak iemand een beoordeling online zet. Het is verdacht als iemand 10 reviews geeft van 10 verschillende bedrijven in 1 maand. Een computer scant de beoordelingen bovendien op scheldwoorden. Daarnaast moeten werknemers ook altijd iets positiefs vermelden.

Mochten bedrijven het dan nog niet eens zijn, dan kunnen ze de discussie aangaan. Daarvoor moeten ze een gratis werkgeversaccount aanmaken en kunnen ze reacties van werknemers markeren als ‘ongepast’. Vervolgens controleert de computer nogmaals de beoordeling en checkt of er bijvoorbeeld geen persoonlijke aanval in staat. Glassdoor controleert niet of de informatie in de beoordeling klopt.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.