Aanmeldcijfers stijgen niet zo hard

De aanmeldcijfers van Tilburg University stijgen niet zo hard als eerder gemeld.  In augustus schreven we dat de vooraanmeldingen op Studielink voor Tilburg University leken te exploderen met 20%. Nu na de voorlopige 1 oktober-telling van de VSNU valt dat tegen, maar het goede nieuws is dat TiU nog steeds een stijging heeft van 5,1% op de instroom van nieuwe studenten.

In de cijfers van augustus (Studielink) zaten fouten. Door DUO zijn een aantal herinschrijvers als nieuwe studenten in het hoger onderwijs gezien. Deze fout is door Tilburg University opgemerkt en nu gecorrigeerd.

Het totaal aantal ingeschreven studenten van Tilburg University neemt toe met 443 studenten.  De stijging is echter verklaarbaar door een groot aantal  (565) premasterstudenten, van wie niet altijd duidelijk is of zij ook echt doorgaan naar een master. De aantallen ingeschreven bachelor- en masterstudenten nemen licht af. Er zijn 58 bachelors minder en 52 master studenten minder  dan vorig jaar. Toch is er  goed nieuws, de instroom van nieuwe studenten neemt toe. Volgens Tilburg University steeg deze in de voorlopige telling met 5,1% ten opzichte van 2014-2015. Landelijk is de instroom voor alle universiteiten nagenoeg gelijk gebleven. Dat het aantal ingeschreven studenten daalt, komt doordat er meer mensen afstuderen en de universiteit verlaten.

De genoemde cijfers zijn  gebaseerd op de voorlopige 1-oktobertelling. Ze kunnen nog wijzigen. In het eerste kwartaal van 2016 komen definitieve en meer gedetailleerde cijfers beschikbaar als de 1-oktobertelling definitief wordt. Dan hopen we ook wat te kunnen zeggen over het marktaandeel van Tilburg University.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.