Gotcha: 10 dagen op je hoede

Wie wil er nou niet het hoofd van een studiegenoot inslaan? Bij Gotcha was het eindelijk mogelijk om deze droom in werkelijkheid te brengen. Niet met echte wapens, maar met stickers, telefoons en een overactieve Facebook-pagina.

Iedere student krijgt één target. Die vermoord je door een sticker op hem of haar te plakken. Lichamelijk contact zorgt daardoor voor wantrouwige blikken. Het is de charme van de wedstrijd, die voor goed wat paniek zorgt bij de deelnemers. “Vorig jaar waren er 30 deelnemers, nu waren het er zo’n 75. Daardoor moet je nog beter om je heen kijken, want je weet niet wie jou wil vermoorden”, vertelt Robin Poppe, voorzitter van Magister JFT Juribes.

Er werden pactjes gesloten, mensen verraden en moordenaars vermoord. De uiteindelijke winnaar is Bestuurskunde-student Lisa Coolen. Ze had niet de meeste moorden (3), maar was wel een van de weinigen die de 10 dagen overleefde. “Mijn belangrijkste tactiek was: vluchten.” En dat werd dan ook gedaan. “Soms met inventieve afleidingsmanoeuvres en de hulp van vrienden.”

Ondergetekende overleefde, maar kwam tot 0 moorden. Volgend jaar harder mijn best doen.

De spanning liep zo nu en dan hoog op

Sommigen namen het wel heel serieus…

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.