Wat mag jij verwachten op je loonstrookje van december?

Wat mag jij verwachten op je loonstrookje van december?

Het waren rommelige onderhandelingen, maar het loonakkoord voor ambtenaren is sinds enige tijd rond. Dat heeft vanaf deze maand gevolgen voor het loonstrookje. Daardoor zit je er als medewerker van de universiteit deze kerst mogelijk net iets warmer bij.

Gevolg van de zogenoemde “uitvoeringsovereenkomst 2015 loonruimteovereenkomst sector WO” is namelijk dat medewerkers een structurele loonsverhoging krijgen van 1,25%. Deze gaat per 1 september 2015 in. Aangezien die datum al verstreken is, krijg je als medewerker van de universiteit het bedrag in december bij je normale loon.

Daar bovenop komt nog een bonus. Of beter gezegd een “eenmalige uitkering”, ter hoogte van €500 bruto, bij volledige arbeidsduur. Deze krijg je naar rato van je arbeidscontract. Voorwaarde voor dit alles is dat je al op 1 september 2015 in dienst was bij de universiteit en dat in december 2015 nog steeds bent.

Ben je na september 2015 in dienst gekomen, dan zit het iets anders. In dat geval dien je nog minimaal tot 1 juni 2016 in dienst te zijn. Je eenmalige uitkering is dan geen €500, maar bruto €350. Student-assistenten, werknemers in jeugdschalen en werknemers met een minimumjeugdloon ontvangen geen eenmalige uitkering.

Naast deze extra’s vind je ook nog de reguliere eindejaarsuitkering en mogelijk vakantiegeld terug op je loonstrook van december.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.