Een fris likje verf voor Esplanade

Gebouw Esplanade wordt onder handen genomen. Niet het kroegdeel, maar de achterkant, waar studentbesturen resideren. Want: “Dit gebouw plakt”, aldus een van de aanwezige verhuizers. Dus alles moest eruit.

Likje verf, nieuwe vloerbedekking en het gebouw is weer als nieuw. “Maar wat vooral ook helpt, is dat alles er even uit moest. Kasten zijn leeggemaakt, bureau’s opgeruimd. Alle oude troep die er al jaren lag is nu eindelijk weg.”

Daarom worden de verschillende kamers in het gebouw even iets anders gebruikt dan normaal. Geen culturele activiteiten in de Cultuurtuin, maar bureau’s, stoelen en kastjes. De Blackbox zat ook nog nooit zo vol. Niet met publiek, maar met overvolle opslagbakken. In de Balletzaal staan liefst 37 koelkasten klaar. Die zullen de oude koelkastjes van de verenigingen op de bovenverdiepingen vervangen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.