Den Hertog wetenschappelijk directeur Data Science Center

Den Hertog wetenschappelijk directeur Data Science Center

In hoogleraar Dick den Hertog krijgt het Data Science Center Tilburg (DSC/t) haar eerste wetenschappelijk directeur. Het College van Bestuur van Tilburg University benoemt Den Hertog per 1 januari 2016.

Sinds de start is Den Hertog al actief betrokken bij het data science-initiatief. Als wetenschappelijk directeur gaat hij kansen voor data science-onderzoek inventariseren en onderzoekers stimuleren om geld binnen te halen via externe bedrijven. Daarbij werkt Den Hertog nauw samen met de onderzoeksgroepen van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven.

Den Hertog is al zestien jaar verbonden aan TiSEM als hoogleraar Operations Research. Hij promoveerde aan de TU in Delft, waar hij Wiskunde en Informatica studeerde. Van 2006-2010 was hij vice-decaan onderzoek en directeur van het onderzoeksinstituut CentER van Tilburg University.

Binnen de data science-opleiding van TU/e en Tilburg University komt er een internationaal opleidingsaanbod voor PhD’s, masterstudenten en ondernemers. Die zal in Den Bosch worden aangeboden. Daarnaast komt er een gezamenlijke bacheloropleiding in Eindhoven en Tilburg.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.