Een maand lang je biertje laten staan

Carnaval eist zijn tol. Elke dag zuipen, vet eten en weinig slapen is wat de klok slaat. Om hierna je lichaam wat rust te geven, is er een actie in het leven geroepen: IkPas2016.”Dertig of veertig dagen geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen”, zo omschrijft de organisatie het op de website. De actie start vandaag en is opgezet door verschillende partijen, waaronder gemeenten, GGD en de Hogeschool Windesheim.

Volgens de initiatiefnemers profiteerden veel deelnemers vorig jaar van positieve lichamelijke veranderingen. Ze zouden zich fitter voelen en beter kunnen slapen. Deze detox-actie beslaat de periode tussen aswoensdag (vandaag) en Palmzondag: van 10 februari tot en met zondag 20 maart.

Wij van Univers zijn benieuwd: doen er ook studenten van Tilburg University mee?

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.