Lonneke van de Poll krijgt NWO-subsidie

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) kent 1.953.000 euro toe aan de Tilburgse onderzoeker Lonneke van de Poll.Lonneke van de Poll is hoogleraar Cancer Epidemiology and Survivorship bij CoRPS. Ze doet al jaren onderzoek naar specifieke nazorg voor kankerpatiënten. Van de Poll zal de subsidie – toegekend in het kader van het programma NWO-Groot − aanwenden voor haar project PROFILES, een breed onderzoek naar de gevolgen van de diagnose van kanker.

Over de drijfveren van haar onderzoek zei Van de Poll eerder tegen het KWF: “Goede zorg voor kankerpatiënten bewerkstelligen met de studies die ik doe. Ik doe ontzettend toegepast onderzoek, waardoor de bevindingen van onze onderzoeken op een hele directe manier kunnen leiden tot verbeteringen in de zorg.”

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.