Netflix and skill

Je studie draait om meer dan alleen colleges volgen, studeren en tentamens maken. Veel studenten zijn actief naast hun studie, bijvoorbeeld door te werken of als lid van een vereniging of sportclub. Dat heeft zo zijn voordelen.

Werkgevers hechten namelijk twee keer zoveel waarde aan nevenactiviteiten naast de studie dan aan de hoogte van de cijfers in de bachelorfase. Zo blijkt uit onderzoek van Magnet.me, een start up die werkgevers en afstudeerders met elkaar in contact brengt.

Hoeveel tijd kost een nevenactiviteit?
Actief zijn naast je studie is belangrijk dus. Maar hoeveel tijd ben je daaraan eigenlijk kwijt? Ook dat zocht de start up uit. Gemiddeld besteden studenten zo’n 6.17 maanden van hun tijd aan activiteiten naast hun studie. Wat neerkomt op ongeveer acht procent van de totale studietijd.

Bovenstaand staafdiagram is gemaakt door Magnet.me. Studenten van Maastricht University voeren de lijst aan. Daarentegen concentreren de studiebollen van de Vrije Universiteit zich liever op hun studie. Opmerkelijk is dat zij maar liefst 38% minder tijd investeren in nevenactiviteiten dan de gemiddelde student. Studenten van Tilburg University nemen met ongeveer zes maanden aan nevenactiviteiten de tiende plek in beslag.

Wat je naast je studietijd doet is helemaal aan jou. Het actief zijn bij een studentenvereniging of het volgen van een bestuursjaar doet het goed op je CV en kan je helpen bij het vinden van een baan. Spendeer jij liever je tijd aan het volgen van series als House of Cards, Breaking Bad of Game of Thrones? Misschien is het dan verstandig om wat chill-tijd in te ruilen voor skill-tijd.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.