Koen Becking herbenoemd als collegevoorzitter

Koen Becking krijgt een tweede termijn als collegevoorzitter. Het Stichtingsbestuur heeft hiertoe besloten na raadpleging binnen en buiten de academische gemeenschap. De tweede termijn van vier jaar gaat per 1 oktober in.

Volgens Jan Hommen, voorzitter van het Stichtingsbestuur, heeft Becking tijdens zijn eerste periode als voorzitter van het College van Bestuur een aantal lastige dossiers aangepakt en opgelost. “Ook zijn tijdens zijn eerste periode belangrijke stappen gezet op het terrein van verbetering van het imago van Tilburg University, met mooie scores in diverse nationale en internationale rankings.”

De tweede periode zal Becking zich vooral richten op de ontwikkeling van een nieuwe lange termijn visie voor Tilburg University, waarbij de Graduate School voor Data Science in Den Bosch en de relatie met business school Tias speciale aandacht krijgen.

Open Acces

Becking trad op 1 oktober 2012 aan als voorzitter van het CvB. Hij was eerder werkzaam als directievoorzitter van de KRO en als directeur van het geprivatiseerde Rijksopleidingsinstuut ROI. Becking studeerde van 1988 tot 1992 Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2002 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op ‘Tien jaar arbeidsverhoudingen’.

Als voorzitter van het College van Bestuur was Becking verantwoordelijk voor de uitvoering van de ingrijpende BEST-reorganisatie. Ook maakte hij zich sterk voor Open Access.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.