Raadstukken Humanities krijgen Engelstalige samenvattingen

Raadstukken Humanities krijgen Engelstalige samenvattingen

Er moeten Engelstalige samenvattingen komen bij de raadstukken van Humanities, vindt studentenfractie Dante. Op die manier krijgen internationale studenten een stem in de medezeggenschap. Het bestuur stemde vandaag tijdens de faculteitsraad in met het voorstel van de studentenfractie.

De raadstukken verschijnen nu uitsluitend in het Nederlands. Hierdoor kunnen internationale studenten niet meedenken over besluiten binnen de raad. Fractie Dante wil daarom dat de openbare raadstukken standaard worden voorzien van een samenvatting in het Engels. Het letterlijk vertalen van alle stukken is volgens de fractie niet haalbaar.

Het bestuur staat positief tegenover het voorstel van de studentenfractie. Vanaf 1 september worden de raadstukken voorzien van de Engelstalige samenvattingen. Het gaat in eerste instantie om een proef van één jaar.

Vergaderingen in het Nederlands
De voertaal van de faculteitsraadsvergaderingen blijft Nederlands. Volgens fractie Dante is dat nodig omdat de aanwezigen dan “beter op elkaar kunnen reageren in discussies en vragen en opmerkingen genuanceerder kunnen formuleren.”

Door de Engelstalige samenvattingen kunnen internationale studenten zich in de toekomst toch op de hoogte stellen van de belangrijkste beleidspunten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.