Zet je studentenhuis op Cribber.nl

Een netwerk niet van mensen, maar van studentenhuizen. Oud-student Max Meulendijks (Organisatiewetenschappen, TSB) bedacht het: “Ook Tilburg heeft veel bijzondere studentenhuizen. Via het online-platform Cribber zetten we ze op de kaart én brengen we de bewoners met elkaar in contact.”Iedereen kent het gevoel. Elke keer als je er voorbij fietst, vraag je je af wat er toch gebeurt achter de deuren van dat ene, illustere studentenhuis. Wie zijn dan wel de mensen die hier wonen… En: Is er misschien een kans om met die uitverkorenen in contact te komen?

Shine
Cribber-bedenker Max Meulendijks: “Ik woonde in een superleuk huis. Maar ik zag tegelijkertijd dat er huizen waren die nog méér tot de verbeelding spreken. Huizen ook die je een tikkeltje nieuwsgierig maken. Met dat gevoel wilde ik iets doen.” Zo ontstond Cribber: een platform waarop die bijzondere huizen eindelijk kunnen shinen, en de bewoners profiteren volop mee. “Via het netwerk kun je bijvoorbeeld spullen uitruilen of events aankondigen. Maar het is ook gewoon een ontmoetingsplek, een makkelijke manier om onderling contact te zoeken.”

Inmiddels hebben zich al 200 huizen aangemeld. “125 daarvan staan in Tilburg”, vertelt Max. “Maar we hebben ook inschrijvingen uit Groningen en Amsterdam. Het blijkt trouwens dat die ‘huizencultuur’ in traditionele studentensteden nog meer leeft dan hier.”

“Ik woonde in een superleuk huis. Maar ik zag tegelijkertijd dat er huizen waren die nog méér tot de verbeelding spreken”

Leuk
Over twee á drie weken gaat het platform volledig live. “Inmiddels werken we er met twee mensen aan. Starterslift heeft ons bijgestaan met raad en advies. De eerste contracten met samenwerkingspartners zijn binnen. Daarbij is ook een grote bierbrouwer. Voorop staat dat Cribber leuk moet zijn. En een studentenhuis zonder biervoorraad is natuurlijk niet echt leuk.”

Zelf heeft Max – 25, anderhalf jaar geleden afgestudeerd – alweer afscheid genomen van het studentenhuis. “Nou ja, ik zit er een beetje tussenin. Ik woon momenteel samen met een groepje vrienden. De meesten daarvan werken al. Maar ja. Iedereen weet: aan alles komt een eind.” Misschien nóg een reden om je huis aan te melden: Kun je later nog eens terugkijken, boordevol heimwee.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.