Dodenherdenking, doen we dat nog?

Op 4 mei herdenken we nationaal alle oorlogsslachtoffers en omgekomenen sinds de Tweede Wereldoorlog. Om 20:00 houden we daarom twee minuten stilte. Voor het eerst is er zelfs een oproep voor twee minuten smartphonestilte. Herdenken TiU-studenten eigenlijk nog wel? En wat betekent dat voor ze? Univers ging met die twee vragen de campus op.

“Nee, eigenlijk heb ik het te druk. Dat klinkt misschien heel raar. Ik zag het ook vanmorgen pas op NOS dat het Dodenherdenking is. Toen dacht ik er aan dat ik het wel even moest doen. Ik zit dan toch in de stiltezone in de bieb, dus dat komt goed uit. Persoonlijk doet herdenken mij niet zo veel, maar dat het voor anderen wel iets betekent begrijp ik zeker.”
Anoniem, 24, rechten

 “Alleen als ik het toevallig zie, maar ik doe het niet bewust. Ik vind het wel belangrijk om er bij stil te staan.”
Jelle Pelsser, 23, master marketing

“Ik denk er niet doelbewust over na. Als ik toevallig in de kroeg zit vanavond doe ik het niet bijvoorbeeld. Ik laat er niet alles voor vallen, maar als ik het toevallig zie, doe ik mee. Ik vind het wel belangrijk om stil te staan hoe goed wij het hier hebben.”
Marc Simones, 24, master marketing

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.