Eerste kiekjes Simon

Nog even en dan wordt het Simon-gebouw opgeleverd. Inmiddels zijn de steigers aan de meeste kanten weg, binnenin gaat de renovatie nog hard door.

Voordat we het terrein betreden, moeten we een helm op. De werklui zijn namelijk hard bezig met de begane grond. Links en rechts staan steigers opgebouwd voor de werklui die aan het plafond bezig zijn. Op de grond zijn andere werknemers bezig met lassen, enkelen met een sigaret in hun mond. Nog even wachten en dan kan de School of Social and Behavioral Sciences (TSB) in het nieuwe academische jaar het Simon gebouw in. Tot dan zit TSB nog in Prisma en Tias. Ook de collegezaal die aan het gebouw vastzit wordt in het academische jaar weer in gebruik genomen.

Kers op de taart
Volgens Paul Hoeijmans, directeur real estate management, is het nieuwe paviljoen een mooie toevoeging aan het Simon-gebouw. “Daar zullen de werknemers en studenten blij mee zijn”, vertelt hij. De begane grond wordt volledig met glas omgeven. Hoeijmans: “Je kunt zo door het gebouw heen kijken”. De verbouwing moet in september afgerond zijn.Het paviljoen is net gezet; de staalbalken zijn nog warm.Aan de zijkant van Simon staan de laatste steigers.Op de begane grond wordt nog hard geklust.Vanaf de Universiteitslaan is te zien hoe het gebouw er uit komt te zien na de renovatie.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.