Bedreigde wetenschappers

Univers 11, 2016. In dit nummer: Bedreigde wetenschappers. Haatmail, bedreigingen en intimidatie van profs. vanwege hun uitspraken. Ook: de vrijheid om te beledigen. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar er zijn (wettelijke) grenzen. Wanneer is de waarheid strafbaar, of een belediging toegestaan? De vijf van Eijff over de Panama Papers en belastingontwijking: Belastingparadijs Nederland heeft boter op het hoofd. Opinie van Ernst Hirsch Ballin: Bestuurders moeten niet alleen begrip tonen, maar ook daadwerkelijk iets doen. En een reportage: Getting the Chinese to Tilburg. Univers bezocht de wervingskantoren in Beijing die Chinese studenten naar Tilburg moeten krijgen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.