Puppy’s, ballenbakken en pannenkoeken tegen examenstress

Puppy’s, ballenbakken en pannenkoeken tegen examenstress

Ook zo’n last van tentamenstress? Duik je dan ook het liefst de kroeg in om de spanning met alcohol te lijf te gaan? In Australië hebben ze nu een gezonder alternatief gevonden. Knuffelen met boerderijdieren, lekker springen op trampolines, in Brisbane is het mogelijk.

Op de Queensland University of Technology (QUT) worden de studenten even in het zonnetje gezet. Massagetafels en pannenkoekenkraampjes staan naast de universiteitsbibliotheek. Ideaal voor de student die even wil relaxen. Mocht je liever op een leuke manier wat energie kwijtraken? Neem dan vooral een duikje in de ballenbak of ga lekker pingpongen.

Op de campus rennen ook de nodige puppy’s rond. Het knuffelen van een puppy zou de stress moeten verlagen, omdat het de hartslag verlaagt. Daarom heeft de dierenrechtenorganisatie League of Queensland een arsenaal aan puppy’s losgelaten op de campus.

Door de studenten op deze manier te helpen, zo meent de uni, onstaan voor hen ook meer mogelijkeden tot sociaal contact. En ook dat is weer van belang, zowel tijdens en misschien zelfs tot na de studieperiode.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.