TLS: conflict insolventierecht opgelost
De studenten in de faculteitsraad van Tilburg Law School hebben een compromis gesloten met hoogleraar Reinout Wibier over het vak goederen & insolventierecht. Dat kwam naar voren in de laatste faculteitsraad van dit jaar. Het vak gaat naar het eerste semester, maar Wibier blijft docent.
Het vroegere vak insolventierecht werd gegeven door een docent die meer praktijkgericht werkte dan Wibier. Dat had de voorkeur van de studentengeleding. Zij opperden bij de vorige faculteitsraad dat TLS een andere docent zou kunnen zoeken. Een tweede bezwaar was dat het vak alleen in het tweede semester gegeven zou worden, in plaats van het eerste én het tweede semester.
Het faculteitsbestuur trok het voorstel voor het nieuwe vak in, in afwachting van een oplossing. Die is er nu. Het compromis: het vak verhuist naar het eerste semester, zodat studenten het kunnen meenemen in de keuze van een thema voor hun masterthesis in het tweede semester. Maar Wibier blijft de docent.
Nieuwe aio’s en een goede instroom studenten
Verder stemde de faculteitsraad in met de werving van drie nieuwe aio’s. Dat kan vanwege de goede financiële positie van de faculteit. Het totaal aantal nieuwe aio’s dat de faculteit gaat aannemen komt nu, samen met eerdere plannen, op 19. ‘Nergens zijn zoveel nieuwe aio-posities”, sprak decaan Corien Prins tevreden.
Ook met de instroom van nieuwe studenten gaat het goed. Zo goed, dat vice-decaan onderwijs Marc Loth voorzichtig hintte op de mogelijke noodzaak van een nummerus fixus in de toekomst. Hij benadrukte dat die nu nog niet nodig is, en dat de faculteit de huidige instroom prima kan verwerken.
Decaan Prins meldde nog dat meerdere mannen hebben gesolliciteerd op de Eijlander-functies bij TLS, bedoeld om de diversiteit te vergroten en meer vrouwen op academische topposities te krijgen. De mannen mogen gewoon meedoen met de procedure (omdat discriminatie maar tot op zekere hoogte is toegestaan), maar bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een vrouw.