Voedseltips TOP-Week dag 1: Het spits afbijten

De TOP-week zal veel van de aankomende studenten vragen. Hele dagen van huis, verschillende evenementen, en dat vaak met een alcoholische nasmaak. Om je toch met genoeg energie door de week heen te helpen wil Univers je graag wat voedseltips geven. Univers heeft Leonie ter Veld gesproken, de oprichtster van het blog ‘gewoon wat een studentje ’s avonds eet’, om deze tips op papier te krijgen, zodat jij ze later op jouw bordje kan proeven.

Ontbijt:

Leonie zegt: Spek met eieren. Maak je een omelet, kook je ze, of maak je liever roerei? Dat is helemaal aan jou. Eieren kosten geen fluit, dus dat is extra stapgeld dat je overhoudt in je portemonnee. Vergeet niet een avocado in je ontbijtje te verwerken, hartstikke goede manier om de dag te beginnen.

Avondeten:

De TOP-Week heeft vandaag al goed aan je maag gedacht. Ga met een flinke honger richting de spoorzone voor een BBQ. Een beter alternatief om de week te beginnen kunnen wij niet verzinnen. Liever geen dierenleed op jouw bordje? Geen nood, een vegetarisch alternatief ligt voor je klaar. Dit is geen tip van Univers, dit is allemaal al geregeld voor jou, frisse student.

Late night snack:

Na het openingsfeest in de spoorzone wordt het weer langzaam nacht. Sowieso geen slecht idee om de nachtelijke cuisine te proeven. Denk je dan aan shoarma, döner en kapsalon? Prima, want daar heeft Tilburg geen gebrek aan. Even een vette hap voor het slapen gaan, want je zit hier niet om je dieet te volgen. Een hele fijne tent is Cafetaria Tropical op de Heuvelpoort, tot laat open! Wij van Univers weten hier alles van.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.