Vidar opent haar deuren voor roeiers met beperking

Studentenroeivereniging Vidar doet mee aan een campagne die zich richt op het werven van leden met een handicap. De Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) is de campagne gestart met als doel sterke deelnemers af te leveren bij de volgende Paralympics in 2020.

Verschillende roeiverenigingen in Nederland zoeken ‘enthousiaste HBO- en WO- studenten met een lichamelijke of visuele beperking, die in staat zijn om één riem vast te houden en met de benen kracht te zetten.’

Campagne nog in kinderschoenen

Nanne van ’t Klooster, penningmeester bij Vidar, laat weten dat de campagne net opgestart is en dus nog vorm moet krijgen. “Vidar heeft tijdens de Topweek aandacht besteed aan de promotie. Helaas had dit geen resultaat, want niemand heeft zich aangemeld.”

Studenten met een kleine handicap kunnen samen roeien met studenten die geen handicap hebben. Dit wordt gedaan door kleine aanpassingen in de boot te maken, waardoor studenten met bijvoorbeeld één hand zonder problemen kunnen roeien.

Of de campagne een succes gaat worden moet nog blijken. In Tilburg zijn er slechts een handjevol studenten die in aanmerking komen, en die moeten dan ook nog toevallig willen roeien, laat van ’t Klooster weten. “De KNRB is druk bezig om de campagne landelijk te promoten, wij houden in de tussentijd onze deuren open.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.