Sabelstudente Sophie Smits

Univers 5, 2016. Studente Sophie Smits is goed met de sabel, maar ze twijfelt of ze verder moet met de schermsport.

Culturele kaalslag in Tilburg. Door het advies van de commissie Kunsten van de provincie Noord-Brabant dreigen zeven belangrijke instellingen en festivals financiële steun te verliezen. Antropoloog Paul Mutsaers onderzocht discriminatie bij de politie. Etnisch profileren is aan de orde van de dag, merkte hij. Sylvester Eijffinger houdt niet van referenda. De wereldbevolking blijft groeien en de voedselproductie zal daarin meemoeten. Volgens Karin Thomas, onderzoeker Duurzaamheid en Agrifood, moet ons denken over voedsel drastisch gaan veranderen. Insecten en kweekvlees kunnen helpen.

Saint Nicholas’ controversial helper: Black Pete (‘Zwarte Piet’) an offensive caricature, a harmless part of Dutch culture, or both? The debate rages on. Learning a new language? There’s an app fort that, several even. And some people love them.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.