Flow haalt 1373 euro binnen voor Serious Request

Flow scoort met 1373 euro voor Serious Request. Woensdag 7 december organiseerde de Promocommissie van Flow een veiling waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan kinderen met longontsteking.

flow

Voor het vierde jaar op rij organiseerde de studievereniging een veiling voor Serious Request. Tussen 13.00 en 15.30 was Flow aanwezig in de Espla om van allerlei zaken te veilen. Dit deden ze in samenwerking met bedrijven zoals McDonalds en Pathé, door bijvoorbeeld bonnen voor een film te verkopen. Leden en commissies van de vereniging droegen veilingitems aan, maar ook de beide studentenfracties en andere besturen brachten items in. Op 23 december gaat Flow het geld in Breda overhandigen. Over 11 dagen start de actie op de Markt in Breda.

 3FM Serious Request 2016 oftewel ‘Het Glazen Huis’ voert actie voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Vooral kinderen van vijf jaar en jonger in arme plattelandsgebieden zijn kwetsbaar. Hun weerstand is vaak slecht, waardoor ze sneller vatbaar zijn voor longontsteking.

Door geld op te halen met een veiling heeft Flow haar steentje bijgedragen aan het bestrijden van deze ziekte. Hulde.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.