Bieb TU/e gesloten voor hbo’ers

Niet alleen op Tilburg University is de bibliotheek een veelbezochte plek. De Technische Universiteit in Eindhoven heeft vanwege de drukte een deel van de universiteitsbibliotheek afgesloten voor hbo’ers en scholieren.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de TU/e een pilot is begonnen waarbij een deel van het Metaforum gebouw afgesloten wordt voor scholieren en hbo’ers. Uit een enquête onder de Eindhovense studenten bleek dat veel van hen zich irriteerden aan het gebrek aan werkplekken. Een TU/e-student verwoordt: “Als ik voor deze faciliteit collegegeld betaal en ik kan zelf niet eens zitten doordat er studenten van andere scholen komen, dan is dat gewoon irritant.” Vooral tijdens de tentamenperiodes bleken de beschikbare werkplekken onvoldoende.

De pilot duurt nog tot 3 februari. Tot die tijd is de onderste verdieping van het Metaforum enkel toegankelijk op vertoon van een campuskaart. Na evaluatie van de pilot wordt gekeken naar een definitieve oplossing.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.