Na Den Bosch krijgt ook Amsterdam een school of Data Science

Na Den Bosch krijgt ook Amsterdam een school of Data Science

Amsterdam krijgt een School of Data Science. Bestaande opleidingen op dit gebied worden samengevoegd tot een nieuw instituut. Concurrentie dus voor de Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch.

De toekomst is aan data-onderzoek. En als het aan Amsterdam ligt, wordt de hoofdstad toonaangevend op dit gebied. De Amsterdam School of Data Science moet het huidige tekort aan datawetenschappers wegpoetsen en tegelijkertijd de deur naar de toekomst wagenwijd openzetten.

Op 24 maart vindt de officiële opening plaats door locoburgemeester Kasja Ollongren. De School of Data Science is een initiatief van de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit, de Hogeschool van Amsterdam en het Centrum voor Wiskunde en Informatica. Er wordt onder meer samengewerkt met bedrijven als Google, Ahold en Philips. De wetenschappelijke uitgeverij Elsevier is ook nauw betrokken bij het netwerk.

Concurrentie

De Amsterdam School of Data Science zal een directe concurrent worden van de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), een samenwerkingsverband tussen Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Koningin Máxima opende op 1 december de deuren van JADS. Studenten kunnen bij de Bossche dependance terecht voor een Joint Bachelor of Data Science en verschillende masters.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.