TiU-alumni winnen Elevator Pitch met duurzaamheid

Kees van Rengs en Niek Franken wonnen gisteren de finale van het Elevator Pitch Event met hun businessidee.

Van Rengs en Franken (nu allebei 27) studeerden allebei Strategic Management met de afstudeerrichting ‘duurzaam ondernemerschap’. Ze wonnen de Elevator Pitch, die daadwerkelijk plaatsvond in de lift van Interpolis, met hun idee om een ‘co-working space’ aan te bieden. Een fysieke plaats waar ondernemers, onderzoekers, MKB’ers, gemeenten en anderen elkaar kunnen vinden om samen te werken aan duurzaamheidsplannen.

De twee alumni vonden elkaar in hun belangstelling voor duurzaamheid. Na het afstuderen in Tilburg richtten ze hun bedrijf Plennid op. De eerste co-working space is nu gerealiseerd aan het Rotterdamse Hofplein. Ze hopen snel uit te breiden. Van Rengs: “We willen groter worden in Rotterdam en ook beginnen in andere Nederlandse plaatsen, wellicht ook in Tilburg. Liefst willen we ook snel vestigingen openen in het buitenland, zoals Barcelona, Berlijn en Londen, waar veel op dit gebied gebeurt. We zijn niet bang voor concurrentie, omdat we niet geloven in strijd op dit gebied. We moeten allemaal samenwerken om duurzaamheid voor elkaar te krijgen en dat is wat ons bedrijf stimuleert.”

plennid-kees-van-rengs-en-niek-franken

Niek Franken (links) en Kees van Rengs

Rijk hoeven ze er niet van te worden, zegt Van Rengs: “Wij geloven heel sterk dat er nu iets moet gebeuren om de aarde leefbaar te houden. Ons hart zit erin, niet voor niets hebben we er ook eigen geld in gestoken en zelfs geleend van familie. Natuurlijk moet je als bedrijf uiteindelijk ook geld gaan verdienen, maar zoals we op de studie leerden: ‘people, planet and profit’ moeten altijd in balans zijn.”

Een kleine opsteker: met de Elevator Pitch wonnen Van Rengs en Franken vijfhonderd euro. Bovendien mogen ze hun ideeën uitdragen tijdens het The Road-symposium op 10 april in het theater van Tilburg.

Het Elevator Pitch Event vindt jaarlijks plaats, maar ditmaal mochten voor het eerst behalve Tilburg University-studenten ook studenten van Avans, Fontys, NHTV en TU Eindhoven meedoen. De organisatie is in handen van Integrand in samenwerking met de Academic Business Club, Tilburg Center of Entrepeneurship en Starterslift.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.