Drie kwart studenten ontevreden over campagnevoering Front en SAM

Drie kwart studenten ontevreden over campagnevoering Front en SAM

Bijna 75 procent van de Tilburg University-studenten vindt dat studentenfracties Front en SAM onaangenaam campagnevoeren. Dat blijkt uit een enquête van Univers waar 405 studenten aan meededen.

Studenten gaven hun mening over de verkiezingen in het algemeen, de ‘goodies en stunts’ (Frequentie Front, pizza) en de lengte van de campagne.

Onaangenaam

De hamvraag is natuurlijk wat de Tilburgse student vindt van de verkiezingen tussen Front en SAM. Loopt het uit de hand, of vinden we het wel prima zo? Hoewel de ‘verkiezingsgekte’ vorig jaar is ingeperkt door de fracties, ervaart liefst 74,3 procent van de studenten de verkiezingsstrijd op de campus als ‘onaangenaam’. Dat zijn 301 van de 405 studenten die de enquête invulden.

Slechts 20,2 procent van de studenten geeft aan het verloop van de verkiezingen prettig te vinden. In de toelichting schrijven 102 studenten dat ze werden lastiggevallen door beide studentenfracties. Ook de overige kritieken zijn niet mals, die onderaan dit artikel allemaal te lezen zijn. Enkele voorbeelden:

“I don’t feel like we are being represented by people with a serious cause. They do this just for their CVs. You don’t see them or hear from them, only when they need something from you. It is supposed to be the other way around. Also, people vote for sam/front only because they know someone out of the 30-something listed candidates. Just weird.”

“I liked that people are enthusiastic about their goals, but not when you can’t walk 2 meters without someone approaching you.”

“Ik vind het gedurende die dagen echt een feest op de campus. Mooi om te zien hoe medezeggenschap leeft hier in Tilburg. En wat is er nou mis met meer pizza? Maaginhoud is ook inhoud.”

Studenten willen andere verkiezingen

Op basis van deze enquête kan moeilijk anders worden geconcludeerd: het merendeel van de studenten wil andere verkiezingen. De manier van campagnevoeren moet anders. Wie door de toelichtingen heen bladert, vindt talloze voorbeelden van studenten die zich groen en blauw ergeren aan de manier van campagnevoeren. De 405 studenten droegen daarnaast al een aantal ideeën aan voor de verkiezingen van volgend jaar. Kernachtig samengevat: meer inhoud, minder mensen.

Resultaten

Ook de goodies en stunts vielen bij veel studenten niet in de smaak. 224 studenten (55,3 procent) vinden dit maar niets, 133 studenten (32,8 procent) zien het wel als positief. Over de lengte van de campagne zijn studenten wat milder: 41 procent (166 studenten) vindt het prima zo, ‘maar’ 52,6 procent (213 studenten) vindt dat het korter moet. De overige 26 studenten pleiten voor meer verkiezingsdagen.

De toelichtingen van studenten:

[gview file=”https://universonline.nl/wp-content/uploads/univers/2017/05/Toelichtingen-studenten.pdf”]

De verbeterpunten van studenten:

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.