Solliciteren vanuit de Escape Room

Hoe handiger je bent om uit de Escape Room te ontsnappen, hoe meer kans op een baan. De Tilburgse afdeling van Integrand organiseert 6 november het Escape Event.

Het Integrand Escape Event is een geheel nieuw initiatief van de stagebemiddelaar voor studenten. Bijna afgestudeerden krijgen de kans om uit de escaperooms van Locked (in het centrum van Tilburg) te breken. Recruiters en een HR-consultant kijken via een groot scherm toe om de beste studenten te selecteren.

Niet voor niets hebben bedrijven als ABN AMRO zelfs een eigen escape room in bezit om te kijken wat voor vlees ze in de kuip hebben, zegt Integrand-woordvoerster Anne Deenen. Het is namelijk een soort levensechte puzzel die alle vermogens van deelnemers aanspreekt: “Om eruit te kunnen komen, moet je communiceren, samenwerken, leiderschap tonen, omgaan met anderen en je stressbestendig tonen.” Integrand nodigt verschillende recruiters uit en het is niet ondenkbaar volgens Deenen dat deelnemers er daadwerkelijk een eerste baan aan overhouden. “Aansluitend is er een netwerkborrel en er vindt sowieso een vervolg plaats.”

In totaal kunnen vierentwintig studenten meedoen met het Escape Event op 6 november, dus de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan over drie weken via de site van Integrand. De recruiters selecteren vooraf op basis van de C.V.’s wie mee mogen doen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.