Miljardair worden? Ga de sales in

Pssst… Miljardair worden? Start met een baan in de sales, of volg een technische studie. Met die conclusies komt het Britse rekruteringsbureau Aaron Wallis.

Het rekruteringsbureau heeft de 100 rijkste mensen onder de loep genomen, op basis van de Forbes-lijst. Ze noteerden wat de miljardairs studeerden, wat hun eerste baan was en hoeveel geld ze ermee verdienden. Van de 100 mensen op de lijst hebben 75 een universitair diploma. 22 daarvan volgden een technische studie. Negentien procent startte met een baan in de sales en zeventien procent startte als beurshandelaar. De groep die meteen een eigen bedrijf startte bestond ook uit zeventien procent.

Andere studies die vaak leiden tot financieel succes zijn bedrijfskunde of finance/economie.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.