Corien Prins in top-100 meest invloedrijke vrouwen

Maandblad OPZIJ heeft in haar top-100 meest invloedrijke vrouwen van Nederland een plekje ingeruimd voor Corien Prins, hoogleraar Recht en Informatisering aan Tilburg University. Prins werd dit eerder dit jaar voorzitter van de Wetenschappelijke Raad Regeringsbeleid.

Die aanstelling levert Prins niet alleen een plaats in de top-100 meest invloedrijke vrouwen op, ze is ook benoemd tot meest invloedrijke vrouw in de categorie openbaar bestuurders. OPZIJ presenteert namelijk tien nummers één, allen uit een andere categorie. Er is ook een absolute nummer één. Dat is Carin Gaemers. Zij strijdt samen met Hugo Borst voor goede ouderenzorg in Nederland. Met succes: het kabinet trok, dankzij haar inspanningen, twee miljard euro uit voor ouderenzorg en stelde een speciale minister aan.

Invloedrijk

Maar wat is invloedrijk? Dat is moeilijk te meten. OPZIJ probeerde dit door een mix van factoren bij elkaar op te tellen. Zoals: Hoe vaak kom je in de publiciteit? Hoeveel mensen krijgen in positieve zin te maken met een maatregel of wet die door een vrouw is geïnitieerd? Zijn er grote bedragen bespaard of juist ter beschikking gekomen dankzij de inspanningen van een vrouw? En meer. De top-100 wordt gepubliceerd met het doel de zichtbaarheid en impact van vrouwen in onze maatschappij te vergroten.

WWR

Corien Prins was tot 1 april 2017 decaan van Tilburg Law School. Daarna trad ze aan als voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WWR); een onafhankelijk adviesorgaan dat de regering gevraagd en ongevraagd advies geeft over vraagstukken die van groot belangrijk zijn voor de samenleving.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.