Student Martijn Faes gekozen tot nieuwe campusdichter

Eerstejaarsstudent Liberal Arts & Sciences Martijn Faes is tijdens de jaarlijkse Poetry Party verkozen tot nieuwe campusdichter. Hij is daarmee de twaalfde campusdichter van Tilburg University.

Hapjes en drankjes genoeg tijdens de Poetry Party in Tilbury 2. Maar uiteindelijk was het toch de geest die verzadigd naar huis keerde. Twee dichters, Martijn Faes en Emmelyn Croes, streden in de finale om de felbegeerde titel van campusdichter. Het publiek, dat ook een stem had, vond het maar lastig kiezen: beide deelnemers kregen evenveel stemmen. Uiteindelijk hakte de jury, na lang beraad, de knoop door, en riep Faes uit tot de nieuwe campusdichter.

De zeskoppige jury was onder de indruk van het beeldend taalgebruik, metrum en ritme in de gedichten van deze jonge student. Hij zal zich komend jaar via zijn gedichten uitspreken over het campusleven, studie en zijn ervaringen. Zes van zijn gedichten zullen in Univers verschijnen. Ook zal Faes zich actief inzetten om poëzie op de campus meer onder de aandacht te brengen. “Ik kan niet wachten om te beginnen,” aldus de kersverse campusdichter. “Ik voel me vereerd.”

(Tekst loopt verder onder de afbeelding) Tijdens de avond verzorgde Robin Haijes de muziek en stapte ook voormalig stadsdichter Martin Beversluis op het podium. De nieuwe stadsdichter, Onias Landveld, zat in de jury. Afscheid werd er genomen van Lotte Claassen, zij zwaaide af als campusdichter met een grappige en ontroerende voordracht. Ruimte voor een open mic was er ook: terwijl de jury vergaderde, werd het podium opgeëist door studenten die graag van zich lieten horen.

Meer dan genoeg voedsel voor de geest, kortom. Aan het eind van de Poetry party verlieten de aanwezigen tevreden de zaal, met een nieuwe campusdichter op zak, en poëtische beelden om nog lang op na te kauwen.

In het komende nummer van Univers (#8) zal een gedicht te lezen zijn van Martijn Faes.  

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.