Goodbye Newton

Een stukje geschiedenis werd vandaag geschreven op de universiteit. Of beter gezegd, een stukje geschiedenis afgeschreven, zoals iemand opmerkte. Na 14 jaar trouwe dienst werd vanmiddag afscheid genomen van de server van de campus, ‘Newton’ genaamd.

Je kunt wel zeggen dat Newton het hart van de universiteit vertegenwoordigde. Tentamenplanning, adressen, het archief en het oude studenten-informatiesysteem, het is nog maar een greep uit wat er allemaal op de server draaide. Tegenwoordig geschiedt de digitale opslag niet meer op een centrale server maar worden verschillende systemen gebruikt. Daarom is nu de tijd gekomen afscheid te nemen van de oude Newton. Corno Vromans, directeur Library & IT Services, vertelde dat er momenten waren dat hij wakker lag van het feit dat Newton nog steeds draaide, aangezien de server eigenlijk al in 2007 zou worden afgeschreven. Het invoeren van nieuwe systemen kostte namelijk meer tijd dan verwacht. Gelukkig bleef Newton een betrouwbare dienaar tot het einde.

Ode an Newton

Na de inleiding en verschillende leuke anekdotes over de server was dan toch het moment gekomen definitief afscheid te nemen. De aanwezigen, waaronder verschillende oud-collega’s die met Newton hebben gewerkt, keken nog een laatste keer voordat de stekkers eruit werden getrokken. En daarmee was het werk van Newton afgerond. En omdat het zonde zou zijn dit stuk universitaire geschiedenis zomaar bij het oud metaal te zetten, krijgt de server een welverdiende plaats in het ‘museum’ in gebouw G, met een ode en de handtekeningen van medewerkers die met hem werkten. Moge hij daar in vrede rusten.

Afscheid Newton

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.