Zesendertig uur binge-bidden op de campus

Leden van de christelijke Navigators Studentenvereniging Tilburg (N.S.T.) staan met een pop-up prayer bus op de campus. In de bus wordt zesendertig uur lang gebeden voor studenten en medewerkers van de universiteit.   

De deur van het busje schuift open, een opgewekte studente met een neuspiercing stapt uit. Het afgelopen uur heeft ze biddend in de bus doorgebracht. Het was een bijzondere ervaring, zegt ze als ze weer buiten staat. Drie jongens stappen de bus in, en de deur schuift weer dicht.

Gebedsverzoekjes

Zo gaat het de rest van de dag door, en vannacht en morgen ook: leden van Navigators sluiten zich een uur lang in de bus op, alleen of in een groepje, om te bidden. Niet voor zichzelf, maar voor iedereen die een gebedsverzoek doet. Alle gebedsverzoekjes—variërend van een goed tentamencijfer tot wereldvrede—worden op een kaartje geschreven en in de bus opgehangen.

“We krijgen ook meer persoonlijke verzoeken”, zegt N.S.T.-bestuurslid Lennard Tins. “Eerder vandaag vroeg een studente ons om te bidden voor een overleden familielid. Het is tof om op die manier iets te kunnen betekenen voor andere studenten.”

Hele nacht door

Nu is het nog druk rond het busje, dat geparkeerd staat bij de trap naar de universiteitsbibliotheek. Nieuwsgierige voorbijgangers blijven even staan kijken, knopen een praatje aan of schrijven een gebedsverzoek op. Naast de bus staan leden van studentenfracties SAM en Front stemmen te werven, want vandaag is ook de strijd om de universiteitsraad losgebarsten.

Als de stemmenwervers er voor vandaag mee ophouden en de campus leegstroomt, blijft de prayer bus op de campus staan. “We gaan de hele nacht door”, aldus Tins. “In de bus hangen lampjes voor als het straks donker wordt.”

In de bus hangen ook nog genoeg gebedsverzoeken om de nacht mee door te komen, maar meer verzoekjes zijn welkom. Je kunt langs de bus lopen om de studenten in de prayer bus te vragen voor jou of iemand anders te bidden, of je kunt je prayer request online indienen. Dat kan hier.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.