Zeven tips voor de TOP Week

Welkom bij de TOP Week. Hieronder vind je allerlei tips en trucs voor deze week zodat je er het meeste uit kunt halen en het ook overleeft. Veel plezier!

1. Haal de Knaek-pas op

Handig om te hebben. De Knaek-pas geeft je korting bij winkels, restaurants en allerlei andere zaken in Tilburg. Misschien ben je al bekend met het schamele studentenleven of wellicht staat er nog een nieuwe wereld op je te wachten. Met de Knaek wordt de financiële pijn van het studentenleven een beetje verzacht. De Knaek-pas kun je tijdens de TOP Week ophalen. Niet vergeten!

2. Wees open voor nieuwe mensen

Het is heel logisch dat je vooral optrekt met de mensen van je TOP Week-groepje, maar als het collegejaar begint zie je ontzettend veel nieuwe figuren voorbij komen. Knoop ook eens een gesprek aan met mensen die zich niet binnen een straal van twee meter in je buurt bevinden! Wie weet, ontmoet je op deze manier je nieuwe studiebuddy, of de liefde van je leven.

3. Pak je rust

De TOP Week zit bomvol activiteiten en feestjes. Maar probeer toch af en toe je rust te pakken en te herstellen. Het is verleidelijk om vijf dagen door te feesten, maar als je een avondje laat schieten zal niemand je dat kwalijk nemen. En waarschijnlijk heb je het al genoeg van je moeder gehoord, maar goed ontbijten en voldoende drinken gaat je echt door de week heen slepen.

4. Be a Health Freak

Je lichaam is je tempel. Het eten van snackbar Tropical om vier uur ‘s nachts is misschien het lekkerste eten op de dag na het uitgaan, maar vergeet niet je vitamientjes te pakken. Neem een smoothie mee voor onderweg, een appeltje als tussendoortje en slik wat vitamine C, want je lichaam moet langer dan vandaag mee. En je hebt natuurlijk alle energie nodig tijdens deze week.

5. Drie-beer-barrier

De drie-beer-barrier is hoe je je katers zult overwinnen de komende vijf dagen. De avond ervoor te diep in het glaasje gekeken? Wakker geworden met een dode marmot in je mond en een lijf zo lam als een paling? Pak dan het bierglas weer op. Je eerste biertje is bijna niet te hachelen, maar gelukkig zit je in de heerlijke ochtendzon. Je tweede biertje voelt al wat beter aan, en kun je zorgeloos achterover tikken. Na je derde biertje voel je je weer de oude, tijd om te genieten van alle activiteiten!

6. Regel een slaapplek

Laten we eerlijk zijn: na het stappen nog een slaapplek regelen, daar zit niemand op te wachten. Natuurlijk kun je altijd random met iemand mee gaan, maar of dat altijd zo slim is?  Daarom adviseren wij jullie om een slaapplek bij iemand te regelen, zodat je uiteindelijk niet op een zolder met tien andere gasten van Olof in het bed van een volstrekt onbekende eindigt. Tenzij je dat leuk vindt natuurlijk, maar een eigen bed slaapt toch net wat beter.

7. Douche elke dag

Klinkt vanzelfsprekend, maar in alle haast is douchen snel vergeten, zeker als je niet thuis slaapt. Een douche is niet alleen een verfrissing voor het lichaam, maar ook voor de geest. En met een scherpe geest kom je misschien net in dat ene belangrijke gesprek terecht met die ene leuke jongen of dat leuke meisje. Bovendien wil je toch niet een uur in de wind stinken als je met je scharrel eindigt?

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.